zap_prozr

dejuren_tel

Откриване на теч в баня

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Откриване на теч в банята с термокамера

откриване на теч в баня Възможните причини за поява на теч в банята са доста и никога не се знае точното място. Банята е опасана с тръби (тръби за прано, тръби за топла и студена вода, канализация, пожарни хидранти, водостоци, вентилации и хоризонтални водопроводни разводки).  Почти 99% от течовете в банята са скрити течове с  неясен произход и локация. Откриването на скрит теч като цяло е трудна и скъпа процедура, а откриване на теч от баня е още по-сложна задача, поради множествоте тръбопроводи и канали в помещението. При откриване на теч в баня се оказва, че всичко около вас е тръби и само тръби, като за да  се затрудни още ситуацията има плочки, вана и душ кабина. 

 Наличието на теч в банята вече не е проблем! От известно време насам откриването на течове, включително и теч в банята се открива с термокамера, която позволява откриване на течове без къртене.  За съжаление в България тази услуга се изменя до такава степен и то по майсторски начин. Изменението на откриването на теч вече е замайващо. По-голяма част от фирмите предлагащи услугата откриване на теч в баня всъщност "откриват влагата в банята", но какво означава това? Откриване на влага в банята!?  Хитро измъкване от темата откриване на теч в баня. Влагата в банята, както във всяко едно помещение в което има теч или последствия от теча не е намиране на теча, т.е неговият източник. 

Откриване на теч от баня без къртене

 Всички знаем, че влагата се разпространява в строителните материали, като тя търси наклона и лесният път. Влага може да имате в банята под ваната, но това не означава, че теча е от ваната или от  нещо близко до ваната. Теча може да е дори от друго помещение или дори апартамент.

 Казано по друг начин теча не се открива като се открие влага! Откриване на теч в баня означава да откриете спукването на тръба, сифон, канал или друг дефект и повреда в ВиК инсталацията, парната инсталация или хидроизолацията и да посочите мястото с точност (+/- 5 см.) от мястото на разлива.

 

 Теч от баня - диагностика и ремонт

 Ние откриваме теч в баня като използваме термографията като основен метод. Термографският анализ се базира на визуализация на невидимите за човешкото око инфрачервени лъчи. Вълните се изобразяват във вид на термограма, която се разчита и така се стига до откриването на теча в банята. Процеса на откриване на теч в баня е доста сложен и труден. Най-трудният за откриване скрит теч е теч в баня.

 Всички обекти излъчват инфрачервени лъчи, но в банята има гланцови повърхности (плочки, огледала, стъкла, полирани повърхности и др.), всички тези понвърхности са до голяма степен отражатели. Когато термографското обследване започне трябва да се направи специално проучване и настрайка на термокамерата и най-важно да се вземат предвид и отражените лъчи. Самият термограф и самата камера също излъчват инфрачервени лъчи и така дават ръжливи сведения, като объркват цялата термограма от обследването. 

Как се открива теч? Уред за откриване на течове. 

Понеже всичко това е много сложно и трудно, а някои хора извършващи услугата "откриване на теч" дори и неподозират за тези отражения. Така за по-лесно се обяснява на клиента, че "теча е във влажната зона"

Обследване на течове за София. 

Предлагаме откриване на теч в баня с гаранция, доклад и термографски снимки. Разполагаме с термографски камери на марката Flir.

Цените за откриване на теч в баня започват от 110 лв. с ДДС

Цени за намиране на влага в баня 110 лв с ДДС.

Предлагаме и отстраняване - ремонт на теча (само открити течове от наш термограф).