zap_prozr

dejuren_tel

Ремонт на водостоци и улуци. Ремонт на покриви.

( Оценка 3.9 ) от ( 28 отзива )

ВиК Аварии София разполага с първокачествени майстори-алпинисти, които извършват ремонт и подмяна на водостоци, улуци и водосборни казанчета на покриви от всякакъв тип. Понякога, след пороен дъжд, буря или градушка се налага да бъде извършена спешна поправка на водосточните тръби в сградата. При повикване от такъв тип, ние се отзоваваме в рамките на 60 минути за територията на град София и околността.

 Ремонт на водостоци и улуци. Ремонт на покриви

ремонт на водостоци и улуциЗапушването на водостоците и улуците най-често се получава в следствие на натрупани листа, корени, кал или други довяти от вятъра отпадъци в тях. Това създава проблеми на оттичането на водата, което от своя страна би могло да доведе до поява на мухъл и лишей в улуците, поради разграждането на боклуците. Така с времето боклука се превръща в кал, натежава и улуците пропадат. Дежурните ни екипи отпушват водосточни тръби, независимо от материала, от който са изработени – ПВЦ, чугун или каменин.

Работните ни групи ремонтират водостоците, използвайки алпийския способ, от въже или от скеле, в зависимост от разположението на сградата. Необходимите за работата части и детайли като скоби, дюбели и болтове се осигуряват от техниците и за тях не заплащате нито лев. Алпинистите ни са тясно специализирани и в монтажа на системи против натрупване на лед в улуците и водосточните тръби.

Принцип на нашия екип е да извършваме цялостна подмяна на водостоците. При извършване на частична поправка на определен участък обикновено се налага повторен ремонт след една или две години. Когато се прави поставяне на топлоизолация на сградата, е необходимо да бъде извършен демонтаж на водосточната тръба, за да се избегне зазидането й под изолацията. Същото важи и за улуците. Много групи за топлоизолация висят направо върху улуците. Това действие е много опасно за хората, на въжето и отделно изкривява и деформира улууците, като им променя наклона.

От дълги години майсторите ни се занимават с най-различен тип височинни работи – ремонти на покриви, почистване на фасади, саниране на сгради, промишлен алпинизъм, почистване на улуци от метал и пластмасови улуци, отпушване на улуци, ремонт и смяна на улуци, подмяна и ремонт на водостоци, поправка на паднали водостоци, отпушване на водостоци, смяна на водосборни казанчета, колена и други елементи по отводнителната система на покрива.