zap_prozr

dejuren_tel

Счупено кранче в тръба

( Оценка 4.3 ) от ( 6 отзива )

Счупено кранче в тръба - изваждане на счупен кран

Счупен кран в стената? Това е доста неприятно и може дадоведе докъртене и разбиване. Спирателните кранове са част от ВиК инсталацията. Спирателни кранове има на улицата, в дома ви в мазето и навсякъде където има воопровод. Спирателните кранове имат за цел да управляват потока и дебита на водата от водопровода. Кранове се монтират на тръби за топла и студена вода. За съжаление обаче при монтаж на некачествени кранове се случват аварии. Аварии при крановете са две - пропуска и тече или се счупва. Счупено кранче в тръба или ВиК фитинг е доста неприятно. Няма гаранция, че крана ще излезе. При неуспешни опити за вадене на крана или спукване на накрайника при работа, се налага къртене и разбиване за смяна на увреденето парче тръба или ВиК фитинг. Вадене на счупен ВиК кран изисква специални инструменти и богат опит. И тк трябва д отбележим, че вадене на счупен кран не всеки път е възможно!

Вадене на счупено кранче в тръба от водопроводчик 24/7 за София

счупено кранче в тръба Некачествените кранове, особено в размер 3/4  и 1/2 са основната причина за счупване на спирателни кранове. Такива спирателни кранове монтираме преди съдомиялна, преди пералня, преди бойлер, преди тоалетно казанче, преди стоящ смесител или друг уред работещ с вода. Как и кога се чупи спирателен кран?

Спирателен кран се чупи винаги при опит за развиване иили леко побутване при работа в съседство с крана. Счупването става право по резбата на фитинга или тръбата. На пазара има много некачеествени кранове изработени от неясни сплави, които издържат най-много 2-3 години. Всеки опит за смяна на такъв кран завършва със счупване в стената. За да се предпазите от такъв род проблеми може да използвате само качествени спирателни кранчета. естествено разпознаването на такива кранчета изисква опит.

Най-лесно може да познаете качеството по тежеста на самият спирателен кран. Спирателен кран за тоалетно казанче трябва да тежи между 150 и 190 грама. При по-леки кранове от 140 грама, вече говорим за пластмаси и сплави в които няма метал! Ние не препоръчваме използването на такива кранове, дори с оглед икономия на средства. След известно време парите ще се дадат в пъти и ще имате куп нприятности, а такова счупване мооже да причини и наводнение.

ВиК услги София от дежурен водопроводчик 24/7

Извъждане на счупено кранче в тръба на цени от 120 лв с ДДС до -----.

Предлагаме още:

 • вик отпушване на канали

 • ВиК отпушване

 • машинно отпушвмане на канали софия

 • отпушване на тоалетни софия

 • отпушване на канали софия

 • отпушване на сифон

 • отпушване на баня

 • отпушване ан душ кабина 

   

  Професионални ВиК услги от водопроводик София.