zap_prozr

dejuren_tel

Хоризонтален или вертикален бойлер

( Оценка 3.7 ) от ( 6 отзива )

хоризонтален или вертикален бойлерИзбора на нов бойлер винаги е бил проблем. При избора на бойлер човек се сблъсква с хиляди марки и модели. След избора на даден бойлер обаче се спираме на един от главните въпроси: хоризонтален или вертикален бойлер да избера? Избора на вертикален или хоризонтален бойлер се определя предимно от разпределението в помещението за монтаж на бойлера, а не от нашето желание. Естествено множество статии ни дават съвет за бойлер, но най-добрия бойлер не съществува, понеже е добър в определени параметри, а в други не чак толкова.

 

 

 

  

хоризонтален бойлер монтаж Хоризонтален или вертикален бойлер

 Предимства и недостатъци на хоризонтален бойлер може да изброи всеки техник за бойлери след кратка консултация. Недостатъците на хоризонталните бойлери могат да се окажат предимства за друг. При избор и монтиране на хоризонтален бойлер се печели място, което е ценно за всяка баня и мокро помещение. Хоризонталният бойлер се монтира високо на стената или на самият таван.

 Обема на хоризонталният обем е разположен водоравно и така може спокойно да се използва пространството под бойлера. Монтаж на хоризонтален бойлер може да се монтира над врата, над мивка, над тоалетна, над душ кабина и дори над окачен таван. Науката е доказала, че количеството на топлата вода в хоризонталният бойлер е с около 15-17% по-малко от вертикалният бойлер. Разликата се дължи на разположението на обема и нагревателя със сондите за отчитане на температурата на водата.

Монтаж на вертикален бойлер

 Вертикалният бойлер е по-предпочитан, масово използван и с по-добра слава от хоризонталния. Най-разпространен е вертикален бойлер 80 литра за баня. При монтаж на вертикален бойлер или монтаж на хоризонтален бойлер, значение имат вида и дебелината на стената, както и обема на бойлера. Монтаж на хоризонтален бойлер по нищо не се различава от монтаж на вертикален бойлер.
Нашият съвет при избор на бойлер е да се съобразите с мястото и нуждите от топла вода, откъдето ще изберете вертикален или хоризонтален бойлер.
Ние извършваме доставка и монтаж на бойлери, ремонт на бойлери по домовете за София, свързване на бойлери към ВиК мрежата, свързване на бойлер към ел.мрежата и свързване на бойлер към парно. 

 Цени за монтаж на бойлери